Pierogi z pasztetową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2szklanki
  • jajko

    2szt
  • sól

    łyżeczka
  • olej

    łyżeczka
  • woda

    szklanka (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozdrabniamy pasztetową widelcem na masę. Z mąki, wody, jajka, soli i oleju wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy i tworzymy ,,pierożkiem,, pierogi, każdy napełniamy łyżeczką pasztetowej. Wrzucamy pierogi na lekko osoloną wodę i gotujemy ok 4min od wypłynięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:04
super
agnieszka214 26.11.2011 09:43
mniam
agnieszka214 26.11.2011 09:43
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat