Pierogi z mięsem z indyka i cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z indyka

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • olej

    2 szt.
  • sól, pieprz

    do smaku
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę połączyć z solą, gorącą przegotowana wodą. Wyrobić ciasto. mięso mielone dusić z cebulą, doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, Szklanką wydusić koła. Na każdy kawałek nakładać farsz, lepić. Wrzucać na gotująca się wodę, po wypłynięciu gotować jeszcze około 3 minuty. Polewać usmażoną cebulą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marybeth 04.08.2011 05:31
Z indykiem? Dla mnie coś nowego.
pawel6 13.04.2011 12:22
uwielbiam takie pierożki:)
Jolanta_P-S 13.04.2011 07:06
za radą Pyzy pracuję na programie Picasa
pacpaw 12.04.2011 21:03
no zdjęcia coraz lepsze :o)
bejciu24 12.04.2011 19:34
aż mi się zachciało jeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat