Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem jak pielmienie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

mięso mielone wieprzowe 400 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz
Pieprz zielony ziarnisty Prymat
Majeranek suszony Prymat

Ciasto

woda letnia
mąka pszenna 2 szkl
sól szczypta

Śmietana czosnkowa

kwaśna śmietana 2-3 łyżki
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem jak pielmienie

Mięso mielone mieszamy z przyprawami ,cebulą i czosnkiem zmielonymi w blenderze – ,bułką tartą -dobrze mieszamy.
Z mąki ,wody i szczypty soli zagniatamy ciasto. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wycinamy szklanką krążki.Na każdym krążku układamy łyżeczkę farszu i zlepiamy brzegi .
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie ,gdy wypłyną gotujemy jeszcze 1-2min.
Czosnkowa śmietana:
W blenderze miksujemy obrany ząbek czosnku ze śmietaną i pietruszką .
Pierogi podajemy z czosnkową śmietaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 02.02.2015 17:46
pyszne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak