Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem i kiszoną kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 800 g
kapusta kiszona 800 g
cebula 2 szt
mąka pszenna 1 kg
jajko 2 szt
woda letnia do ciasta
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem i kiszoną kapustą

Mięso i kapustę ugotować w osobnych garnkach. Przestudzić, zmielić.
Cebulką podsmażyć, dodać do zmielonego mięsa i kapusty. Doprawić solą i pieprzem.
Z mąki jajka i wody przygotować ciasto na pierogi. Dobrze wyrobić. Ciasto rozwałkować , wykrawać kółka, napełnić farszem i zlepić. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju 5 - 7 minut od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak