Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 400 gramów
gorąca woda 200 mililitrów
sól 1 szczypta

Farsz

udziec z indyka 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Mąkę i sól zalać gorącą wodą i zagnieść elastycznie ciasto. Udziec ugotować w rosole, a cebulę podsmażyć. Składniki farszu zmielić i doprawić do smaku. Ciasto cienko rozwałkować, wykroić kółka, nałożyć farsz i zlepić pierogi. Kiedy wszystkie są gotowe ugotować we wrzącej osolonej wodzie. Ja podałem pierogi z podsmażoną na maśle cebula.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak