Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
mąka
cebula
papryka czerwona
pieczarki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Kroki postępowania

1
Wyrabiamy ciasto mieszając mąkę z solą i i podlewamy lekko ciepłą wodą.
Krok 1 - Pierogi z mięsem foto
2
Mięso mielone mieszamy z bardzo drobno pokrojoną papryką i pieczarkami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Formujemy pierogi.
Krok 2 - Pierogi z mięsem foto
3
Gotujemy ok 5 min we wrzątku. Odcedzamy i podsmażamy na złoty kolor na patelni w tłuszczu. Możemy podsmażyć również cebulkę.

Smacznego!
Krok 3 - Pierogi z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak