Pierogi z kiełbasianym farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • woda

    1/2 szklanki
  • sól

    1 szczypta

farsz

  • kiełbasa zwyczajna

    3 sztuki

dekorowanie

  • cebula

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kiełbasy ściągnąć osłonkę, pokroić i zmiksować w blenderze, ale niebyt dokładnie, powinno się wyczuwać strukturę kiełbasy. Ciasto robię mechanicznie, 1 szklankę mąki wsypać do misy robota, dodać szczyptę soli i wlać 1/2 szklanki wrzącej wody, wyrobić elastyczne ciasto hakiem robota. Ciasto cienko rozwałkować i wykroić z niego krążki. Na każdy krążek nałożyć kulkę zmiksowanej kiełbasy i dokładnie zlepić. Pierogi wrzucać na wrzącą, osoloną wodę i gotować około 5 minut od wypłynięcia. Odcedzić. Polać podsmażoną cebulką ze szczypiorem.
Jolanta_P-S
Przepis na 16 sztuk dużych pierogów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta_P-S 16.08.2014 08:01
Zawsze mam mąkę, w szafce oraz kiełbasę w lodówce, więc mogę na szybko przygotować obiad.
2milutka 15.08.2014 15:23
bardzo fajny pomysł!
caralajna 15.08.2014 14:19
bardzo apetyczne
gosia56 15.08.2014 13:12
pyszne jedzonko;)
IZABELA29 15.08.2014 13:12
dobra alternatywa dla np mięsa mielonego
ice cubes 15.08.2014 12:37
nietypowy farsz
Wafelek2601 15.08.2014 12:22
Ciekawy pomysł
Konczi 15.08.2014 11:33
świetny farsz do pierogów :)
IlonaAlbertos 15.08.2014 11:31
Ciekawy pomysł na smaczny farsz do pierogów.
Triss 15.08.2014 11:23
apetyczne.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat