Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kiełbasianym farszem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
sól 1 szczypta

farsz

kiełbasa zwyczajna 3 sztuki

dekorowanie

cebula 1 szt
olej 2 łyżki

Porada

Przepis na 16 sztuk dużych pierogów.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kiełbasianym farszem

Z kiełbasy ściągnąć osłonkę, pokroić i zmiksować w blenderze, ale niebyt dokładnie, powinno się wyczuwać strukturę kiełbasy. Ciasto robię mechanicznie, 1 szklankę mąki wsypać do misy robota, dodać szczyptę soli i wlać 1/2 szklanki wrzącej wody, wyrobić elastyczne ciasto hakiem robota. Ciasto cienko rozwałkować i wykroić z niego krążki. Na każdy krążek nałożyć kulkę zmiksowanej kiełbasy i dokładnie zlepić. Pierogi wrzucać na wrzącą, osoloną wodę i gotować około 5 minut od wypłynięcia. Odcedzić. Polać podsmażoną cebulką ze szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 16.08.2014 08:01
Zawsze mam mąkę, w szafce oraz kiełbasę w lodówce, więc mogę na szybko przygotować obiad.
2milutka 15.08.2014 15:23
bardzo fajny pomysł!
caralajna 15.08.2014 14:19
bardzo apetyczne
gosia56 15.08.2014 13:12
pyszne jedzonko;)
IZABELA29 15.08.2014 13:12
dobra alternatywa dla np mięsa mielonego
ice cubes 15.08.2014 12:37
nietypowy farsz
Wafelek2601 15.08.2014 12:22
Ciekawy pomysł
Konczi 15.08.2014 11:33
świetny farsz do pierogów :)
IlonaAlbertos 15.08.2014 11:31
Ciekawy pomysł na smaczny farsz do pierogów.
Triss 15.08.2014 11:23
apetyczne.;)
Pani Domu 15.08.2014 11:03
wspaniale się prezentują
Alex_M 15.08.2014 10:54
fajny pomysl na inne pierogi ;)
kasiaw 15.08.2014 10:36
muszą być smaczne
Sylwia26 15.08.2014 10:19
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak