Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kiełbasą, ziemniakami i cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa śląska 3 laski
cebula biała 2 sztuki
ziemniak 0,5-1 kg
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kiełbasą, ziemniakami i cebulką

Kroki postępowania

1
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, lekko studzimy
Krok 1 - pierogi z kiełbasą, ziemniakami i cebulką foto
2
cebulkę kroimy w drobną kostkę, następnie podsmażamy na maśle
Krok 2 - pierogi z kiełbasą, ziemniakami i cebulką foto
3
kiełbasę kroimy w talarki, dodajemy do cebulki, podsmażamy. wszystkie składniki mielimy w maszynce do mielenia mięsa, tak przygotowanym farszem nadziewamy pierogi
przepis na ciasto znajdziecie tu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/173087/ciasto-pierogowe.html
gotujemy w osolonej wodzie
Krok 3 - pierogi z kiełbasą, ziemniakami i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 09.09.2012 08:44
zjadłbym takie
marcinek 09.09.2012 08:44
zjadłbym takie
treonina 03.09.2012 17:17
coś zupełnie nowego!
Kasia35 03.09.2012 17:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak