Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kaszanka
600 g -
cebula czerwona
2-3 szt. -
smalec
2 łyżki -
majeranek
do smaku -
czosnek
2-3 ząbki -
chili w płatkach
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Pierogi z kaszanką
Wcisnąć czosnek, dodać sporo pieprzu i chili w płatkach.
Kaszankę obrać z osłonki, pokroić, włożyć na patelnię i smażyć, aż kaszanka zmięknie i połączy z cebulką.
Farsz ostudzić.
Ciasto rozwałkować i wyciąć szklanką krążki - faszerować kaszanką i dokładnie sklejać.
Gotować w osolonej wodzie.
Podawać ze stopioną słoniną lub boczkiem.
Komentarze (1)