Pierogi z kaszanką

Pierogi z kaszanką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    600 g
  • cebula czerwona

    2-3 szt.
  • smalec

    2 łyżki
  • majeranek

    do smaku
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • chili w płatkach

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierogi z kaszanką

Na patelni stopić smalec, dodac posiekaną cebulę i majeranek - smażyć, aż cebula będzie rumiana.
Wcisnąć czosnek, dodać sporo pieprzu i chili w płatkach.
Kaszankę obrać z osłonki, pokroić, włożyć na patelnię i smażyć, aż kaszanka zmięknie i połączy z cebulką.
Farsz ostudzić.
Ciasto rozwałkować i wyciąć szklanką krążki - faszerować kaszanką i dokładnie sklejać.
Gotować w osolonej wodzie.

Podawać ze stopioną słoniną lub boczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

iwona25 15.08.2012 17:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat