Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszą jęczmienną i kurczakiem - farsz

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 100 g wiejska
marchewka 1 szt
cebula 1 duża
podudzia z kurczaka 1 duże
sól do smaku
pieprz
oliwa
jajko 1 małe

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszą jęczmienną i kurczakiem - farsz

Kroki postępowania

1
Kaszę ugotowałam razem z marchewką w lekko osolonej wodzie.
Cebulę pokroiłam w drobną kostkę i zeszkliłam na oliwie.
Krok 1 - pierogi z kaszą jęczmienną i kurczakiem - farsz foto
2
Podudzie kurczaka ugotowałam w bulionie. Mięso oddzieliłam od kości i rozdrobniłam. Marchewkę rozgniotłam widelcem.
Krok 2 - pierogi z kaszą jęczmienną i kurczakiem - farsz foto
3
Wystudzoną kaszę wymieszałam z marchewką, cebulą i mięsem. Dodałam jajko i doprawiłam solą i pieprzem. Wymieszałam farsz.
Krok 3 - pierogi z kaszą jęczmienną i kurczakiem - farsz foto
4
Ciasto na pierogi rozwałkowałam, wycięłam krążki, wyłożyłam na nie farsz i zlepiłam.
Krok 4 - pierogi z kaszą jęczmienną i kurczakiem - farsz foto
5
Pierogi ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Podałam z masełkiem.

Smacznego :)
Krok 5 - pierogi z kaszą jęczmienną i kurczakiem - farsz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 26.01.2015 13:53
tak też i smakowały ;)
Adam/ZUB3R 26.01.2015 12:01
wyglądają smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak