Pierogi z kaszą jęczmienną

Pierogi z kaszą jęczmienną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na ciasto

  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • jajko

    1
  • woda ciepła

    1 szklanka
  • olej roślinny

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki

Składniki na farsz

  • kasza jęczmienna

    1,5 szklanki
  • woda

    3 szklanki
  • cebula

    3
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • majeranek

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z kaszą jęczmienną foto
Kaszę należy ugotować do miękkości. Cebule obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, aż będzie szklista. Podsmażoną cebulę wymieszać z kaszą i doprawić wedle gustu.
Krok 2 - Pierogi z kaszą jęczmienną foto
Ciasto na pierogi zagnieść rękoma. Rozwałkować na cienkie, około 2mm blaty i wycinać kółka
Krok 3 - Pierogi z kaszą jęczmienną foto
Na każde kółko nakładać farsz.
Krok 4 - Pierogi z kaszą jęczmienną foto
Każdy pieróg zlepić dokładnie rękoma lub maszynką. Gotować w osolonej wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

23.04.2016 20:54
Ciekawy pomysł

Anna169Hosz

23.04.2016 17:47
Takich nie robiłam.

Motorek

23.04.2016 17:25
bardzo dobre

Róża1

23.04.2016 16:40
pychotka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat