Pierogi z kaszą jaglaną

Pierogi z kaszą jaglaną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    80 dag
  • kasza jaglana

    30 dag
  • twaróg

    25 dag
  • boczek

    10 dag
  • cebula

    10 dag
  • jajka

    1 szt
  • sól do smaku

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki i wody przygotować ciasto pierogowe. Kaszę jaglaną ugotować w osolonej wodzie. Do wystudzonej kaszy dodać ser, zarumienioną cebulkę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Ciasto pierogowe rozwałkować i wykroić krążki. Na krążek ciasta pierogowego nakładać farsz i formować pierogi. Pierogi ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane pierogi podać z przesmażonym boczkiem i cebulką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat