Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą jaglaną

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
80 dag
kasza jaglana
30 dag
twaróg
25 dag
boczek
10 dag
cebula
10 dag
jajko
1 szt
sól do smaku
Sklep Prymat
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą jaglaną

Z mąki i wody przygotować ciasto pierogowe. Kaszę jaglaną ugotować w osolonej wodzie. Do wystudzonej kaszy dodać ser, zarumienioną cebulkę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Ciasto pierogowe rozwałkować i wykroić krążki. Na krążek ciasta pierogowego nakładać farsz i formować pierogi. Pierogi ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane pierogi podać z przesmażonym boczkiem i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak