Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,75 kg
kasza gryczana 2 woreczki
boczek surowy lub karkówka 0,5 kg
cebula 3 sztuki
Ciasto pierogowe 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką

Wątróbki, boczek gotujemy. Cebule kroimy w kostkę i smażymy. Kaszą gryczaną gotujemy. Wystudzone mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy wystudzoną kaszę i cebulę oraz przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawę warzywną i majeranek. Zagniatamy ciasto na pierogi i faszerujemy masą wątróbkową. Następnie gotujemy. Podajemy z roztopionym masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 17.01.2016 10:33
bardzo smaczny obiad
Bernadeta1 12.01.2016 22:33
smaczne pierogi
gosia56 12.01.2016 17:14
na pewno pyszne pierogi;)
sliwka 14.12.2015 12:14
Pyszne są, czasem robię z wątróbek z królika lub wieprzowych. Smakują jak z mięsem;))
Ela15 14.12.2015 11:39
oryginalny pomysł, ciekawe jak smakują
adelajda 12.12.2015 20:35
Uwielbiam pierogi , nadzienie bardzo smaczne :)
Wacław 11.12.2015 20:39
na pewno są b, pyszne :-)
berys18 09.12.2015 12:53
z chęcią bym spróbowała
jagoda5913 09.12.2015 00:40
dobry pomysł
misia53 08.12.2015 23:35
Ja chętnie skorzystam
halina17 08.12.2015 21:00
Jak dla mnie smaczne pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak