Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 3/4 szkl
twaróg 25 dag
cebula 3 szt
olej rzepakowy 3-4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
mięta suszona
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

Ciasto pierogowe:
2,5 szkl mąki
jajko
ok 1 szkl wody
łyżka oleju
Kaszę gryczaną ugotowałam i odstawiłam by trochę przestygła. W tym czasie drobno pokroiłam cebule, które potem zeszkliłam na oleju. Ser roztarłam widelcem, po czym dodałam ugotowaną kaszę, podsmażoną cebulkę, pieprz, sól oraz dużą szczyptę suszonej mięty. W drugiej misce przygotowałam ciasto pierogowe. Zrobiłam nieco większe pierogi. Po ugotowaniu okrasiłam je roztopionym masłem. Mi najbardziej smakują odsmażone gdy już dobrze wystygną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 13.01.2014 11:52
wspaniałe pierogi
pawel123 13.01.2014 11:25
ale pychotka mniam palce lizać
Monika-twin 13.01.2014 11:02
Szybko i smacznie i inaczej
Megg 13.01.2014 09:26
smaczne takie pierożki
Romanowka 13.01.2014 09:25
Pyszne pierogi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak