Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą kiszoną.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 250 gram
cebula 1/2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna w płynie do smaku
olej 2-3 łyżki
skwarki
mąka 2 szklanki
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
sól szczypta
woda 3/5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą kiszoną.

Kroki postępowania

1
Kapuste wypłukać, ugotować, odsączyć na sitku i przestudzić. Drobno pokroić, dodać skwarki (ilość według uznania). Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić kapustę, dodaćpodsmażoną cebulkę, sól, pieprz, przyprawę w płynie. Delikatnie podsmażyć. Dodać bułkę tartą.
Krok 1 - Pierogi z kapustą kiszoną. foto
2
Z mąki, jajka, oleju, soli i wody zagnieść ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać krążki. Na każdy krążek nakładać farsz i sklejać pierożki.
Krok 2 - Pierogi z kapustą kiszoną. foto
3
Wrzucać na osolony wrzątek i gotować około 4 minuty.
Podawać okraszone skwarkami.
Krok 3 - Pierogi z kapustą kiszoną. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 15.09.2013 12:30
moje ulubione
Magula 08.08.2013 07:50
fajny obiadek, smakowałyby mi z pewnością
Sroczka 07.08.2013 20:15
Lubię pierogi. Takie też by mi smakowały.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak