Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 3 kg
grzyby leśne 20 dag
jajko
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyzeczki
sól
pieprz
cebula 1
mąka pszenna 1 kg
jajko 1
sól
woda ciepła 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Kapustę opłukałam poszatkowałam i wstawiłam w dużym garnku i gotowałam ok 5 godz, grzybki które dzień wcześniej zamoczyłam na noc ugotowałam następnego dnia około 3 godz.Kapustę zmieliłam wraz z grzybami w maszynce do mielenia mięsa ,mój mąż zmielił 4 razy ,także wyszło masełko.Do prawie gotowego juz farszu wbiłam jajko i doprawiłam do smaku zmielona została także cebula ,wystarczy 1 duża.Na stolnicy wysypałam mąkę , wbiłam jajko,posoliłam i wyrobiłam ciasto dolewajac wody ,zrobiłam kule i zawinęłam w folię ,nasepnie nożemy odkrawałam po kawałku i rozwałkowałam placek cienki z placka wykroiłam kółka nakładam po łyżce farszu i sklejałam pierogi.Gotowe pierogi gotujemy z dodatkiem soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.09.2014 07:23
pyszne pierożki
Jagódka77 12.05.2014 20:18
bardzo lubię
kuklik 11.05.2014 10:18
moje ulubione
Bernadeta1 24.04.2014 11:25
moje ulubione pierogi
Wafelek2601 12.03.2014 13:38
Wyglądają przepysznie
aginaa 10.03.2014 07:59
lubie takie podsmazane
Margo1 09.03.2014 16:13
W Święta B.N. Zrobiłam sama 90 a teraz mało bo 50 i już nie ma :(
adelajda 09.03.2014 16:00
ale narobiłaś tych pierogów :) bardzo lubię takie pierogi :)
Dorian 09.03.2014 15:49
bardzo smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak