Pierogi z kapustą i grzybami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    3 kg
  • grzyby leśne

    20 dag
  • jajko

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    2 łyzeczki
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1
  • mąka pszenna

    1 kg
  • jajko

    1
  • sól

  • woda ciepła

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę opłukałam poszatkowałam i wstawiłam w dużym garnku i gotowałam ok 5 godz, grzybki które dzień wcześniej zamoczyłam na noc ugotowałam następnego dnia około 3 godz.Kapustę zmieliłam wraz z grzybami w maszynce do mielenia mięsa ,mój mąż zmielił 4 razy ,także wyszło masełko.Do prawie gotowego juz farszu wbiłam jajko i doprawiłam do smaku zmielona została także cebula ,wystarczy 1 duża.Na stolnicy wysypałam mąkę , wbiłam jajko,posoliłam i wyrobiłam ciasto dolewajac wody ,zrobiłam kule i zawinęłam w folię ,nasepnie nożemy odkrawałam po kawałku i rozwałkowałam placek cienki z placka wykroiłam kółka nakładam po łyżce farszu i sklejałam pierogi.Gotowe pierogi gotujemy z dodatkiem soli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 01.09.2014 07:23
pyszne pierożki
Jagódka77 12.05.2014 20:18
bardzo lubię
kuklik 11.05.2014 10:18
moje ulubione
Bernadeta1 24.04.2014 11:25
moje ulubione pierogi
Wafelek2601 12.03.2014 13:38
Wyglądają przepysznie
aginaa 10.03.2014 07:59
lubie takie podsmazane
Margo1 09.03.2014 16:13
W Święta B.N. Zrobiłam sama 90 a teraz mało bo 50 i już nie ma :(
adelajda 09.03.2014 16:00
ale narobiłaś tych pierogów :) bardzo lubię takie pierogi :)
Dorian 09.03.2014 15:49
bardzo smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat