Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 1 szt
woda 1 szkl
kapusta biała 1/2 główki
grzyby suszone 20 dkg
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Z mąki, jajka i gorącej wody zagniatamy elastyczne ciasto.
Farsz:

Grzyby moczymy 12 godz. Następnie gotujemy je do momentu, aż będą miękkie. Kapustę gotujemy do miękkości, wystudzoną odciskamy z nadmiaru wody. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce oleju.

Kapustę, grzyby i cebulę mielimy ( można to zrobić blenderem). Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
2
Wyrabiamy farsz.
Krok 2 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
3
Ciasto rozwałkowujemy, szklanką wykrawamy koła. Na każdy krążek nakładamy porcję farszu. Zlepiamy dokładnie brzegi pierogów.
Krok 3 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
4
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie ok 4 minuty.
Krok 4 - Pierogi z kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 05.03.2014 10:49
Lubie pierożki :-)
halina17 13.02.2014 18:19
Dobre pierogi.
olla85 13.02.2014 12:54
Moje ulubione pierożki. Tyle że ja z kapustą kiszoną preferuję :)
Romanowka 13.02.2014 09:15
pierogi zawsze na czasie!
IZABELA29 13.02.2014 08:30
bardzo smaczne
iwi 13.02.2014 08:21
Pyszne pierożki
Cranberry 13.02.2014 08:02
Pierożki zawsze dobre :)
agnieszka131919 13.02.2014 07:28
bardzo smaczne pierogi
gosia561 13.02.2014 02:31
smaczny farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak