Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • woda

    1 szklanka
  • sól

  • Farsz:

  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • grzyby suszone

    15 dag
  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierogi z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
Do miski wsypujemy 3 szklanki mąki i wlewamy 1 szklankę wrzątku dodajemy szczyptę soli . Łączymy łyżką gdy ciasto lekko przestygnie przekładamy na blat i dobrze zagniatamy
Krok 2 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
Farsz : Suszone grzyby dzień wcześniej namoczyć, a następnie gotować, aż zmiękną. Kiszoną kapustę gotować do miękkości, dodając przyprawy Kapustę można gotować w wywarze, który pozostał po gotowaniu grzybów. Cebulę pokroić w kostkę i obsmażyć na oliwie Dodać kapustę i obgotowane pokrojone Dusić ok. 30 min

Urywamy małe kawałki i cienko wałkujemy , szklanką wykrawamy koła , na środek każdego koła kładziemy farsz z kapusty i grzybów ,
Krok 3 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
zagotować wodę z solą gdy zawrze wrzucamy pierożki , gdy wypłyną gotujemy jeszcze 5 minut.
Krok 4 - Pierogi z kapustą i grzybami foto
Można podać z podsmażonym boczkiem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

romanrafal
romanrafal 08.03.2014 08:46
smaczne pierożki
Seba 13.02.2014 10:31
bardzo dobre
RenataZ-et 09.11.2013 23:11
uwielbiam takie pierogi
Łukasz15 13.10.2013 13:40
Bardzo smaczne
Wafelek2601 07.10.2013 08:47
Pyszniutkie te pierożki
pycia9 06.10.2013 20:35
super przepis
Czarnula87 04.10.2013 18:21
uwielbiam domowe pierogi, ja robię na cieńszym cieście :)
sylwia_mc 04.10.2013 15:29
fantastyczny smak
Agula&Stabi 04.10.2013 15:04
uwielbiam takie pierogi
idealme 04.10.2013 14:51
jak dla mnie to troche za grube ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat