Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1 szt
woda do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Z podanych wyżej składników przygotowujemy ciasto. Ciasto nie może być lejące.

FARSZ :
kapusta kiszona - do smaku
maślaki - do smaku
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
pieprz - do smaku
kucharek - do smaku
majeranek - do smaku

Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki i obgotowujemy. Grzyby maślaki gotujemy w lekko osolonej wodzie i siekamy drobniej. Do kasputy dodajemy pokrojone grzybki, dodajemy kucharek, pieprz, majeranek i wszytsko dokłądnie mieszamy. Następnie na patelni podsmażamy obranąi pokrojoną w kostkę cebulę dodając pod koniec smażnie łyżkę mąki. Dobrze wymieszaną mąkę z cebulą dodajemy do farszu i dobrze mieszamy.

Przygotowane wcześniej ciasto rozwałkować i szklanką wycinamy kólka. Do każdego kółka nakładamy łyżkęfarszu i sklejamy przegi pierogów. Gotujemy w osolonej wodzie aż wypłynął na powierzchnię. POdajemy z rozpuszczonym tłuszczem podsmażone na patelni. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 13.12.2012 20:57
pięknie podsmażone - pycha!
Ewelina47 01.12.2012 21:35
mnie też takie smakują
jozefinach 27.11.2012 09:03
Uwielbiam pierogi z kapustą i grzybami.
Botwinka 19.11.2012 22:55
super
kamyk 15.11.2012 21:32
Mysiunia, tak napisałem , że do smaku bo ciężko mi określić ile daję kapusty a ile grzybów, oczywiście kapusty jest więcej niż grzybów a ja robię na tzw oko , myślę, że dasz radę zrobić bez podania ilości
Mysiunia 15.11.2012 18:31
lubię takie pierogi, ale jeśli są to pierogi z kapustą i grzybami to te 2 składniki są wiodące, wiec dlaczego piszesz, że kapuste i maślaki dajemy do smaku? To ile mam dać?
medi 15.11.2012 18:11
ale bym takich zjadła,uwielbiam takie odsmażane u mnie w domu mówi się na nie spalaczki:)mniam:)
Poison1988 15.11.2012 17:30
a święta coraz bliżej :)))
Agnieszka91 15.11.2012 13:10
dawno już takich nie jadłam
Goya 15.11.2012 12:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak