Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą ,grzybami i pomidorami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka tortowa 1 kg
jajko 1 szt
woda ciepła 550 ml
sól do smaku

farsz

kapusta kiszona 2 kg
grzyby suszone 200 g
pomidory suszone Smak kilka
cebula 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą ,grzybami i pomidorami

Kapustę kiszoną ugotować.Ugotować grzyby.Wszystko wystudzić ,odcisnąć z nadmiaru wody. Przpuścić przez maszynkę do mięsa.Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.Dodać do przemielonych składników.Pomidory wyjąć ze słoiczka i drobno posiekać,dodać do farszu.Całość doprawić solą i pieprzem.Odstawić do lodówki.
Z podanych składników na ciasto zagnieść elastyczne gładkie ciasto.Ciasto wyrabiać ok 10-15 min.wtedy jest dobrze napowietrzone.Odstawiamy na ok 20 min .Ciasto wałkujemy na cienki placek .Wycinamy szklanką krążki .Na każdy krążek układamy porcję farszu i zlepiamy pierogi.Gotowe pierogi gotujemy w osolonej wodzie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 04.01.2015 15:07
świetne pierogi
kornelcia 15.12.2014 21:08
Uwielbiam pierogi w każdym wydaniu.
w mojej kuchni 15.12.2014 17:49
jakie smakołyki podano..
Bernadeta1 15.12.2014 17:05
bardzo smaczne
gosia561 15.12.2014 12:49
smakowity farsz
Wiesława1 15.12.2014 10:37
pyszne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak