Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jagodami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 0,5 kg
olej rzepakowy 2 łyżki
woda letnia 1 szkl

farsz

jagody 0,5 litra
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jagodami

Do mąki dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy. Odstawiamy na 15 minut. Dzielimy na 3 części. Każdą część rozwałkowujemy na grubość około 2 mm. Za pomocą szklanki wykrawamy kółka. Na każdym kółku układamy po łyżeczce umytych i obsypanych cukrem jagód. Brzegi mocno zlepiamy. Gotujemy we wrzątku na wolnym ogniu około 2 minuty. Możemy podawać z jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 14.07.2016 17:17
jak ja lubię takie pierogi...mniammm
AniaHania 14.07.2016 08:45
mmmm pychota uwielbiam jagody
Ola1984 14.07.2016 08:22
Uwielbiam :) Jedne z ulubionych w sezonie letnim.
ben-ka 14.07.2016 08:17
Lubię pierogi z jagodami.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak