Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
sól szczypta
olej 1 łyżeczka
jagody 250 g
woda 0,5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Kroki postępowania

1
Ciasto: makę wsypujemy do miski wlewamydo niej ciepłą wode, dodajemy szczypte soli i olej. Energicznie mieszamy do połączenia się składników następnie wyrabiamy ciasto na stolnicy.
Krok 1 - Pierogi z jagodami foto
2
Wałkujemy ciasto i wykrawamy szklanką placuszki.
Krok 2 - Pierogi z jagodami foto
3
Na placuszek kładziemy garstke jagód.
Krok 3 - Pierogi z jagodami foto
4
Zlepiamy delikatnie boki tworząc pierogi.
Krok 4 - Pierogi z jagodami foto
5
Do wrzącej, lekko osolonej wody wrzucamy pierogi. Gotujemy około 3 min,aż do wypłynięcia na wierzch. Odsączamy i podajemy.
Krok 5 - Pierogi z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 28.11.2013 20:02
Ja uwielbiam pierogi, a z jagodami mogłabym jeść non stop:) Pycha!
Agata3 27.11.2013 22:29
mniam, uwielbiam :)
AnielskaSlodycz 27.11.2013 15:45
rewelacyjny przepis! Bardzo smaczne !!!
halina17 27.11.2013 14:58
Dobre pierogi.
norweska20 27.11.2013 12:00
aż ślinka leci
sanielcia 27.11.2013 11:23
zjadło by się takie :)
Barbara777 27.11.2013 11:16
Śmietana, cukier i jemy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak