Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szkl
wrzątek 1 szkl
jajko 1 szt
sól 3/4 łyżeczki
olej 1 łyżka
jagody 200 w słoiku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Do miski wsypujemy mąkę robimy zagłębienie wbijamy jedno jajko do środka troszkę soli i olej . Jajko roztrzepujemy i wlewamy wodę troszkę gorącą wyrabiamy ciasto. Wałkujemy cieniutko ale tak aby farsz nie przelazł Wycinamy większa szklanka kółeczka i nakładamy farsz jagodowy . Akurat miałam zaprawione jagody zasypane cukrem i zagotowane w słoiczku więc tylko wyjmowałam łyżeczką i zlepiałam pierogi . Polałam je wiśniową aktivią pycha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 01.07.2013 13:11
Jakoś boję się chodzić do lasku a takie super jagódki aż zal :(
staropolanka5 27.08.2012 12:25
tez poprosze jednego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak