Pierogi z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 g
  • woda

    200 ml
  • jagody

  • cukier

  • mąka ziemiaczna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać , dodać jajka i wodę oraz odrobinę soli dobrze zagnieść ciasto na gładkie . Następnie urywamy po kawałku i wałkujemy cienko . Szklanką wykrawamy koła. Jagody mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną . Na środek koła kładziemy łyżeczką jagody i zlepiamy pierożkiem . Wodę zagotować z odrobiną soli można dodać 1 łyżkę oleju , gdy zawrze wrzucamy pierogi i gotujemy kilka minut . Odcedzić .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 24.01.2014 09:52
kocham pierogi z jagodami - ten smak nie daje mi żyć od tygodnia :) chyba się nie doczekam sezonu jagodowego :)
florka 08.01.2014 16:50
smakowite są pycha
Seba 15.08.2013 16:22
pycha pierożki
RenataZ-et 26.10.2012 16:30
moje ulubione pierożki
Wafelek2601 28.08.2012 07:47
Są przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat