Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
woda 200 ml
jagody
cukier
mąka ziemiaczna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Mąkę przesiać , dodać jajka i wodę oraz odrobinę soli dobrze zagnieść ciasto na gładkie . Następnie urywamy po kawałku i wałkujemy cienko . Szklanką wykrawamy koła. Jagody mieszamy z cukrem i mąką ziemniaczaną . Na środek koła kładziemy łyżeczką jagody i zlepiamy pierożkiem . Wodę zagotować z odrobiną soli można dodać 1 łyżkę oleju , gdy zawrze wrzucamy pierogi i gotujemy kilka minut . Odcedzić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 24.01.2014 09:52
kocham pierogi z jagodami - ten smak nie daje mi żyć od tygodnia :) chyba się nie doczekam sezonu jagodowego :)
florka 08.01.2014 16:50
smakowite są pycha
Seba 15.08.2013 16:22
pycha pierożki
RenataZ-et 26.10.2012 16:30
moje ulubione pierożki
Wafelek2601 28.08.2012 07:47
Są przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak