Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z JAGODAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko
mleko 0,5 litra
jagody
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z JAGODAMI

Mleko zagotować, część wlać do mąki zostawić do wystygnięcia dodać jajko szczyptę soli zagnieść ciasto dodając stopniowo resztę mleka.Ciasto musi być elastyczne i miękkie[można dodać łyżkę oleju będzie bardziej kleiste].Jagody doprawić cukrem dodać łyżkę mąki delikatnie wymieszać.Ciasto rozwałkować wycinać szklanką krążki nadziewać jagodami.Gotować ok. 3-5 min.Podawać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 09.08.2012 15:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak