Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pierogi z jagodami są pyszne. 

Składniki:

Składniki:

jagody 1 kilogram
mąka 1 kilogram
sól 1 szczypta
woda ciepła 1.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Jagody posypać cukrem. Wyrabiamy ciasto, aż będzie dosyć miękkie i elastyczne. Z przygotowanego ciasta odcinamy kawałki. Wałkujemy dość cienko i wycinamy kółka np. szklanką. Na każdy krążek ciasta nakładamy łyżeczką jagody. Dokładnie zlepiamy boki, aby owoce podczas gotowania nie wypłynęły z pierogów. Tak przygotowane pierogi wrzucamy na wrzącą lekko posoloną wodę. Gotujemy do wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak