Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkiem i dynią
Kroki postępowania
Robimy ciasto, na blat przesiewamy 1 kg mąki. Zaś do naczynia bądź miski wlewamy 0,5 lita wody, wbijamy 2 jajka, dodajemy szczyptę soli i 2-3 łyżki oleju. Roztrzepujemy widelcem.Następnie robimy ciasto, na blat przesiewamy 1 kg mąki. Zaś do naczynia bądź miski wlewamy 0,5 lita wody, wbijamy 2 jajka, dodajemy szczyptę soli i 2-3 łyżki oleju. Roztrzepujemy widelcem.Następnie ugniatamy dość mocno ciasto. Powinno być gładkie i sprężyste. Aby mieć pewność, że jest dobre powinno się je przekroić i sprawdzić czy nie ma żadnych grudek i czy są już takie małe bąbelki powietrza. W zależności od mąki można jej jeszcze trochę dodać.
FARSZ:
Jabłka obieramy i trzemy razem z dynią na dużych oczkach.