Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
woda 3/4 szkl
sól 1/2 łyżeczki
jajko
jabłka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkiem

Mąkę przesiewamy. Do przesianej mąki wybijamy jajko, dajemy sól oraz letnią wodę. Wyrabiamy ciasto. Przygotowane ciasto musi być elastyczne. Jabłka obieramy, usuwamy nasienia i kroimy na mniejsze kawałki. Wyrobione ciasto wałkujemy. Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy szklanką kółka. Do każdego kółka dajemy kawałek jabłka i zaklejamy. Zrobione pierogi wrzucamy na osoloną gotującą się wodę. Od wypłynięcia klusek na wierzch wody gotujemy ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 05.03.2014 12:26
bardzo dobre
Iwusia 08.01.2014 23:30
lubię takie na słodko :)
barbara11561 05.12.2013 15:10
bardzo ciekawe pierogi,z jabłkiem jeszcze nie robiłam:)
berys18 04.11.2013 08:55
ekstra pierożki
IlonaAlbertos 21.10.2013 22:00
Apetyczne pierożki.
Dorian 11.10.2013 13:57
smacznie pierozki
Katarzyna59 27.09.2013 20:28
takich jeszcze nie jadłam
Dorota59 03.09.2013 11:12
z jabłkami nie robiłam
mirosława4 30.08.2013 15:07
domowe najlepsze i do tego z jabłuszkiem pycha!
Kasia36 29.08.2013 22:13
Z jabłkiem jeszcze nie jadłam, smaczny przepis
Mniam 27.08.2013 14:59
Ale oryginalny pomysł.
Sroczka 26.08.2013 23:15
Z chęcią zjadłabym porcyjkę takich pierogów.
joanna__s 26.08.2013 22:28
Bardzo ciekawy pomysł. Z jabłkiem jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak