Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z indykiem i kaszą kuskus

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mąka pszenna 3 szkl
mleko ciepłe 1 szkl
sól 1 szczypta
olej rzepakowy 1 łyżka

FARSZ

golonki indycze 1 mała szt
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
bulion drobiowy 1/3 szkl
kasza kus-kus 1/2 szkl
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z indykiem i kaszą kuskus

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni razem z rozgniecionym czosnkiem.
Krok 1 - Pierogi z indykiem i kaszą kuskus foto
2
Dodać pokrojone mięso, chwilę podsmażyć.
Krok 2 - Pierogi z indykiem i kaszą kuskus foto
3
Wsypać kaszę kuskus i zalać wrzącym bulionem. Wymieszać i odstawić, aż kasza wchłonie cały płyn. Przyprawić.
Krok 3 - Pierogi z indykiem i kaszą kuskus foto
4
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać sól i olej. Zrobić na środku zagłębienie i wlewać powoli gorące mleko. Zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na 10 minut. Rozwałkować na grubość ok 2 mm i wyciąć koła o średnicy ok 5 cm. Nakładać porcję farszu i zlepiać brzegi.
Krok 4 - Pierogi z indykiem i kaszą kuskus foto
5
Gotować w osolonej wodzie 3 minuty od momentu wypłynięcia.
Ugotowane pierogi polać rozpuszczonym masłem lub omaścić skwarkami.
Smacznego:)
Krok 5 - Pierogi z indykiem i kaszą kuskus foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 26.03.2016 11:31
super te pierozki, mniam
pestka 26.03.2016 10:38
wyglądają pysznie
jagoda5913 26.03.2016 00:47
Świetny pomysł
Futka 25.03.2016 23:20
Przepyszne pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak