Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z indyczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
gorąca woda 250 ml
golonki indycze 2 szt
wątróbka drobiowa 500 g
cebula 3 szt
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z indyczkiem

Wątróbkę smażymy na patelni razem z cebulką. Golonka gotujemy w osolonej wodzie. Gdy mięso mamy gotowe całość mielimy w maszynce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę.Dodajemy gorącą wodę i ugniatamy. Gdy ciasto będzie elastyczne odstawiamy na 15min. Wałkujemy. Szklanką wyciskamy kółka na pierogi. Układamy farsz na placuszki i formujemy pierogi. Gotujemy w osolonej i z dodatkiej oleju wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 21.10.2015 13:50
oj pojadłabym
misia53 16.10.2015 22:21
Bardzo smaczne , tak dawno nie jadłam pierożków z mięsem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak