Pierogi z grzybami leśnymi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    1/2 kg
  • wrzątek

    ok. 1 szkl
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1 łyżeczka

farsz

  • grzyby leśne

    1/2 kg
  • kapusta kiszona

    35 dkg
  • cebula

    2 szt
  • masło

    1/4 kostki
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, pokroić i odgotować w osolonej wodzie. Kapustę drobno pokroić i odgotować. Ostudzić i odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. W czasie smażenia posypać słodką papryką. Dodać grzyby, podsmażyć, dodać masło. Po 2-3 minutach dodać kapustę, zestawić z gazu i doprawić do smaku.
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować cienko i szklanką wykroić krążki. Na ciasto nakładać farsz i sklejać pierogi. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia. Podawać omaszczone cebulą. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 22.03.2015 21:01
Dużo bym dała za porcyjkę:)
wyattearp 22.03.2015 20:06
pysznie wygląda
jasiek 22.03.2015 20:06
takie są najlepsze
Ania321 22.03.2015 19:34
smaczne pierożki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat