Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z grzybami leśnymi

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1/2 kg
wrzątek ok. 1 szkl
jajko 1 szt
sól 1 łyżeczka

farsz

grzyby leśne 1/2 kg
kapusta kiszona 35 dkg
cebula 2 szt
masło 1/4 kostki
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z grzybami leśnymi

Grzyby oczyścić, pokroić i odgotować w osolonej wodzie. Kapustę drobno pokroić i odgotować. Ostudzić i odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. W czasie smażenia posypać słodką papryką. Dodać grzyby, podsmażyć, dodać masło. Po 2-3 minutach dodać kapustę, zestawić z gazu i doprawić do smaku.
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować cienko i szklanką wykroić krążki. Na ciasto nakładać farsz i sklejać pierogi. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia. Podawać omaszczone cebulą. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 22.03.2015 21:01
Dużo bym dała za porcyjkę:)
wyattearp 22.03.2015 20:06
pysznie wygląda
jasiek 22.03.2015 20:06
takie są najlepsze
Ania321 22.03.2015 19:34
smaczne pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak