Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z grzybami :)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1 kg
sól 0,5 łyżeczki
woda ciepła

Farsz

kapusta kiszona 2 kg
mięso 0,5 kg
grzyby leśne 0,5 kg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z grzybami :)

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną gotujemy w niewielkiej ilości wody aż będzie miękka.
Krok 1 - Pierogi z grzybami :) foto
2
Kapustę po ostygnięciu wyciskamy i kroimy na drobniej.
Krok 2 - Pierogi z grzybami :) foto
3
Grzyby (w naszym przypadku przewaga opieniek) gotujemy kilkanaście minut. Odcedzamy i czekamy aż wystygną. Przepuszczamy przez maszynkę na frubych oczkach.
Krok 3 - Pierogi z grzybami :) foto
4
Mięso wcześniej ugotowane (u mnie z rosołu) mielimy i wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Pierogi z grzybami :) foto
5
Zagniatamy ciasto, dzielimy na mniejsze kawałki i wałkujemy. Wycinamy kółka szklanką i lepimy pierogi. Gotujemy do momentu wypłynięcia.
Krok 5 - Pierogi z grzybami :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.12.2015 21:11
o nie tylko nie mięso
Anna169Hosz 08.10.2014 09:35
Moje ulubione.
Wacław 05.10.2014 11:08
bardzo lubie te pierogi
jasiek 04.10.2014 21:24
wersja jesienno-świąteczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak