Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z fasolą "Jaś"

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
woda zimna 1 szkl
sól 1 łyżeczka
Farsz:
fasola Jaś 1 szkl
kiełbasa 10 dkg
boczek wędzony 20 dkg
sól do smaku
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z fasolą "Jaś"

Mąkę wysyp na stolnicę, ostrożnie wlewaj wodę i mieszaj, dodaj sól i wyrób ciasto rękami na gładką i elastyczną masę.
Wyrobione ciasto odstawiamy na około 15 min w temperaturze pokojowej.
Farsz :
Fasolę namocz dzień wcześniej w wodzie. Fasolę ugotuj do miękkości, olej wodę i przekręć przez maszynkę. Cebulkę , kiełbasę i boczek podsmaż na patelni w niewielkiej ilości oleju i dodaj do przygotowanej fasoli i dokładnie wymieszaj.

Na wysypanej mąką stolnicy rozwałkuj cienko ciasto. Szklanką wycinaj kółka, na każdy nałóż farsz i zlepiaj pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 02.09.2013 11:34
takich jeszcze nie jadłam
fotoviderek 08.05.2013 13:49
Oryginalny pomysł :)
Bernadeta1 01.02.2013 13:54
nigdy takich nie jadłam,ciekawi mnie smak
Andrzej8 28.01.2013 17:57
Pomysłowe
Kasia36 27.01.2013 19:36
Ciekawy przepis na farsz do pierogów :)
pajbek 21.01.2013 18:37
Muszę przyznać, że takich jeszcze nie jadłam. Podoba mi się pomysł z "Jaśkiem" :-)
Laila2786 21.01.2013 14:38
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak