Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z farszem szpinakowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto na pierogi

mąka pszenna 50 dag
jajko 2 szt
woda ciepła 200 ml

farsz do pierogów

szpinak świeży 50 dag
masło 2 łyżki
ser żółty 10 dag
ząbek czosnku 3 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem szpinakowym

Szpinak wypłukać i sparzyć. Pokroić. Czosnek obrać i drobno pokroić. Szpinak wraz z czosnkiem podsmażyć na maśle. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ser zetrzeć na tarce do sera i wymieszać ze szpinakiem.
Składniki na ciasto połączyć i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować partiami na cienki placek. Szklanką lub foremką wyciąć kółka. Na środek każdego nałożyć łyżkę farszu i skleić brzegi.
Gotowe pierogi ugotować partiami w osolonej wodzie - 2 minuty po wypłynięciu na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 06.12.2014 22:11
bardzo smaczny farsz
adelajda 05.10.2014 08:12
moje ulubione pierogi :)
Kejti 05.10.2014 00:20
Uwielbiam,dzisiaj robiłam :-)
matesko 03.10.2014 12:09
ze świeżego szpinaku najlepsze
Zdzisław 02.10.2014 23:20
dla mnie smaczne danie podano
Ania321 02.10.2014 20:17
smaczne pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak