Pierogi z białym serem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2szkl
  • jajko

  • masło

    15dag
  • woda

    1/3szkl.
  • sól

  • ser biały

    20dag
  • pora

    1/2
  • papryka czerwona

    1/2
  • papryka żółta

    1/2
  • pieczarki

    4
  • żółtko jaja

  • oliwa

    2łyżki
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • ziarenka sezamu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czyste warzywa i pieczarki pokrój w kostkę.Podsmaż na oliwie.Przestudź.Dodaj żółtko,biały ser i posiekaną natkę.Wymieszaj,przypraw.Przygotuj ciasto:Mąkę przesiej na stolnicę.Na środku utwórz wgłębienie.Wlewaj wodę,zagarniając nożem.Zagniataj ciasto tak długo aż będzie elastyczne.Ugniatając dodaj jajko i masło.Ciasto podziel na części.Każdą rozwałkuj na stolnicy na cienki placek.Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki.Na każdy nałóż farsz,złóż na pół i sklej.Pierogi posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem.Wstaw do rozgrzanego piekarnika (180stopniC).Piecz ok.25min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 11.10.2012 09:42
napewno smaczne
Grażyna13 04.05.2011 13:10
Świetny farsz !
agata1722 23.02.2011 12:32
ciekawy przespi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat