Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z białą kapustą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto na pierogi

mąka pszenna 2 szklanki
woda ciepła 1/2 szklanki
sól 1/2 łyżeczki

Farsz

kapusta biała 1 kg
cebula biała 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia

Porada

Wyrabiając mąkę z gorąca woda uzyskuje pulchne i miękkie ciasto.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z białą kapustą

Kroki postępowania

1
Farsz:
Cebulę drobno pokroić, następnie zeszklić na oleju
Krok 1 - Pierogi z białą kapustą  foto
2
kapustę poszatkować ugotować, następnie dodać cebulę i przyprawy wymieszać
Krok 2 - Pierogi z białą kapustą  foto
3
Ciasto:
Mąkę przesiać dodać sól, gorąca wodę wyrobić ciasto
Krok 3 - Pierogi z białą kapustą  foto
4
Ciasto rozwałkować, wykrawać pierogi na każdy nakładać łyżeczkę farszu, kleić
Krok 4 - Pierogi z białą kapustą  foto
5
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie ok 3 minut od wypłynięcia na wierzch.
Podajemy z podsmażonym boczkiem i cebulką.
Krok 5 - Pierogi z białą kapustą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pucka 01.04.2023 14:34
Jakieś te pierogi troszkę za płaskie myślę że za mało farszu w środku powinny być bardziej farszem wypełnione wtedy takie są bardziej apetyczne a tak to są takie chude wyliniałe ale myślę że w smaku bardzo dobre
anna stelmaszczyk 23.04.2015 21:53
Super pierogi :-)
Dorian 24.02.2015 20:22
pyszne pierogi
Seba 22.01.2015 16:07
bardzo dobre
Margo1 08.01.2015 07:25
Wszystkie pierożki lubię
Jagódka77 21.12.2014 13:18
ciekawy pomysł
Wacław 12.12.2014 10:33
pyszne pierogi :-)
w mojej kuchni 12.12.2014 09:01
takie jedzonko to można jeść i jeść ze smakiem..
pajbek 11.12.2014 21:03
pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak