Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z bananami.

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasta

mąka pszenna 2 szklanki
sól szczypta
woda ciepła około 1 szklanka

Dodatkowo

banan 2 sztuki
cukier według uznania
masło 2 łyżki

Porada

Z porcji wyszło mi 40 pierogów.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z bananami.

1.Z podanych składników stopniowo wlewając wodę zagnieść ciasto.Następnie ciasto wałkować na posypanej mąką stolnicy i za pomocą szklanki wycinać krążki ,na każdym układać kawałek banana i zlepiać pierogi.
2. Pierogi gotować w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.Odcedzić.
3.Masło stopić,polać pierogi i posypać cukrem.Od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 04.04.2017 07:39
Dziękuję i polecam:)
gusia1000 15.04.2015 22:37
Nie jadlam z takim nadzieniem jeszcze.
Czarnula666 16.02.2015 14:51
Uwielbiam banany!! Pierogi tak jak i deser muszą być pyszne :)
Babeczka35 15.02.2015 17:34
Polecam,bo są pyszne.
Franciszek 15.02.2015 09:25
Ciekawe bo nowe
Kasia35 15.02.2015 09:20
takiej wersji pierogów jeszcze nie jadłam
gosia56 15.02.2015 08:47
na pewno pyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak