Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi sojowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka 1 1/2 szklanki
jajko 1 szt.
masło 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki

Składniki na nadzienie

soja 1 1/2 szklanki
cebula biała 1 szt.
jajko 1 szt
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi sojowe

Wykonanie ciasta:
Mąkę wymieszać z solą, jajkiem, rozpuszczonym masłem i zagnieść ciasto z dodatkiem ciepłej wody.
Wykonanie nadzienia:
Soję wcześniej namoczyć, ugotować z dodatkiem soli, następnie zmielić z cebulą, przyprawić do smaku, dodać jajko i zagęścić bułką tartą.
Wykonanie pierogów:
Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy, wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Gotować w osolonej wodzie, podawać z podsmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 14.02.2016 13:21
smaczne pierogi
Futka 14.02.2016 12:45
Pomyslowe i bardzo smakowite pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak