Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie
4 cebule obrać, pokroić w kostkę zeszklić na patelni z odrobiną oleju. Przestudzić. Ziemniaki i twaróg przecisnąć przez praskę. Dodać cebulkę, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Pozostałą cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na pozostałym oleju.
Ciasto na pierogi cienko rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką. Wykroić krążki, na które nakładać farsz i zlepiać pierogi.
W dużym garnku zagotować wodę i lekko ją posolić, wlać odrobinę oleju. Pierogi wrzucać na wrzątek. Po tym jak wypłyną na powierzchnię, gotować kilka minut. Zalać kubkiem zimnej wody i wyciągnąć na durszlak do odcedzenia. Gotowe pierożki wyłożyć na talerz i polać cebulką.
Smacznego :)