Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
ser biały 250 gr
cebula 2 szt
margaryna
koperek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Ziemniaki gotuje i wygniatam z podsmażoną cebulka, idealnie nadaja sie tez ziemniaki z dnia wczesniejszego, nastepnie dodaje posiekany koperek i ser bialy oraz przyprawiam pieprzem odrobina Kucharka, calosc wyrabiam aby sie polaczyly dobrze skladniki. Robie ciasto na pierogi wg mojego przepisu, nakladam farsz i lepie, gotuje w osolonym wrzatku, po wyciagnieciu polewam stopiona margaryna z cebulka. Najbardziej uwielbiam ruskie pierogi z kwaśna smietana ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 01.07.2013 11:53
Moje ulubione pierożki!!:)
Alex_M 06.06.2013 10:53
moje ulubione :)
ZielonyPokoik 16.04.2013 10:47
Pewnie robię w piątek
Aannkaa82 12.04.2013 20:28
Uwielbiam ruskie pierogi.
Laila2786 20.03.2013 15:14
moje ulubione, mniam
Kuchareczka2 09.12.2012 21:10
bardzo lubię
Betka 25.11.2012 10:28
mniamm często je w domu robimy;)
Andysz 18.09.2012 13:35
uwielbiammm;)
Henryka2 18.09.2012 12:35
Klasyczny, dobry przepis, tylko dlaczego cebulka na margarynie?!
adelajda 18.09.2012 11:39
bardzo lubię pierogi z nadzieniem ruskim!
jasiek 18.09.2012 10:06
moje ulubione
agnieszka214 18.09.2012 09:49
pysznie wygladają
agnieszka214 18.09.2012 09:49
pysznie wygladają
Monika-twin 18.09.2012 09:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak