Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 szklanka
  • ziemniaki

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • masło do polania

    3 dag
  • Ciasto:

  • mąka

    2 szklanki
  • masło

    1 łyżka
  • woda

    1 (gorąca)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierogi ruskie

Ser rozdrobnić widelcem,wmieszać ze zmielonymi ziemniakami.Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju na złoty kolor,dodać sól,pieprz i wszystko razem wymieszać.Ciasto zagnieść na stolnicy łącząc mąkę z wodą i masłem.Wałkować i wykrawać szklanką krążki,które wypełnić trzeba farszem.Gotować w osolonej wodzie aż wypłyną,wybrać cedzakową łyżką.Polewać masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

rjustysia 09.09.2012 11:58
Jak ja dawno nie jadłam ruskich pierogów! ;) Super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat