Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1 szklanka
ziemniaki 1 szklanka
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
sól
masło do polania 3 dag
Ciasto:
mąka 2 szklanki
masło 1 łyżka
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Ser rozdrobnić widelcem,wmieszać ze zmielonymi ziemniakami.Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju na złoty kolor,dodać sól,pieprz i wszystko razem wymieszać.Ciasto zagnieść na stolnicy łącząc mąkę z wodą i masłem.Wałkować i wykrawać szklanką krążki,które wypełnić trzeba farszem.Gotować w osolonej wodzie aż wypłyną,wybrać cedzakową łyżką.Polewać masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 09.09.2012 11:58
Jak ja dawno nie jadłam ruskich pierogów! ;) Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak