Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi po włosku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka szklanka
drożdże 20 g
woda 5 łyżek
oliwa 2 łyżki
sól, cukier
małe pomidory
mozarella
salami

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi po włosku

Do miski wsyp mąkę pszenną, dodaj drożdży, oliwy i przegotowanej wody, posól i dodaj trochę cukru. Wyrabiaj ciasto tak aby nie przyklejało Ci się do ręki. Rozwałkuj na ok. 30 cm, na jedną połowę daj salami, mozzarelle, pomidorki i zawiń tak jak pieroga. Smaż na patelni z oliwą ok 8 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 18.02.2012 22:32
lubie
Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak