Pierogi o smaku kurczaka z Meksyku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki drobiowe

    30 dag
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sos

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki mieszamy w oddzielnej miseczce i posypujemy nimi pokrojone w kawałki polędwiczki. Całość dokładnie mieszamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy do momentu zarumienia i dodajemy sos meksykański (ilość sosu musi być taka, aby cały farsz nie był zbyt rzadki). Całość dusimy na małym ogniu do momentu odparowania części sosu. Taki farszem nadziewamy pierogi zrobione wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/121131/ciasto-pierogowe-elastyczne.html i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można podawać z prażonym boczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mirka-Ludomila 04.02.2013 08:53
wyglądają na bardzo smaczne
Magula 10.06.2012 08:34
fajny pomysł
BernadettaP 16.01.2012 20:38
Super przepis !
Malinka 27.05.2011 08:46
Świetny pomysł!
eli82 11.04.2011 09:22
bardzo ciekawy pomysł :)
Izabela/bella81 07.04.2011 00:19
fajne
Katarzyna/kate1980 05.04.2011 19:47
bardzo ciekawe
Mariusz10 04.04.2011 23:39
ale smacznie to danie wygląda!
Nina7 04.04.2011 11:19
ciekawa propozycja:)
ewasylwia 04.04.2011 10:15
muszą fajnie smakować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat