Pierogi o smaku kurczaka z Meksyku

Pierogi o smaku kurczaka z Meksyku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki drobiowe

    30 dag
  • papryka słodka

    2 łyżeczki
  • papryka ostra

    1/2 łyżeczki
  • sos

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki mieszamy w oddzielnej miseczce i posypujemy nimi pokrojone w kawałki polędwiczki. Całość dokładnie mieszamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy do momentu zarumienia i dodajemy sos meksykański (ilość sosu musi być taka, aby cały farsz nie był zbyt rzadki). Całość dusimy na małym ogniu do momentu odparowania części sosu. Taki farszem nadziewamy pierogi zrobione wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/121131/ciasto-pierogowe-elastyczne.html i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można podawać z prażonym boczkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mirka-Ludomila

04.02.2013 08:53
wyglądają na bardzo smaczne

Magula

10.06.2012 08:34
fajny pomysł

BernadettaP

16.01.2012 20:38
Super przepis !

Malinka

27.05.2011 08:46
Świetny pomysł!

eli82

11.04.2011 09:22
bardzo ciekawy pomysł :)

Izabela/bella81

07.04.2011 00:19
fajne

Katarzyna/kate1980

05.04.2011 19:47
bardzo ciekawe

Mariusz10

04.04.2011 23:39
ale smacznie to danie wygląda!

Nina7

04.04.2011 11:19
ciekawa propozycja:)

ewasylwia

04.04.2011 10:15
muszą fajnie smakować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat