Pierogi Lwowskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    35 dag
  • jajko

    1 szt.
  • olej

    1 łyżka
  • ziemniaki ugotowane

    5 szt
  • jaja na twardo

    3 szt
  • twaróg

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • cebula biała

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Z mąki, jajka, oleju i ciepłej wody zagnieść ciasto, następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wycinać szklanką krążki. W między czasie ziemniaki utłuc, dodać drobno posiekane jajka, drobno posiekaną cebulę i twaróg, przyprawić do smaku i starannie wymieszać. Farsz nakładać na przygotowane krążki, zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie około 5-7 minut. Podawać okraszone według uznania lub z kwaśną śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata9 31.08.2016 22:05
Smaczne pierogi
Beatris 31.08.2016 22:05
Pycha, z chęcią zjadłabym porcyjkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat