Pierogi leniwe

Pierogi leniwe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    45 dkg
  • masło

    2 dkg
  • jaja

    4
  • mąka

    2 dkg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierogi leniwe

Ser rozetrzeć z łyżką masła i 4 żółtkami, wsypać trochę soli, łyżkę mąki pszennej. Białka ubić na pianę, a następnie dodać do pozostałej masy i razem wymieszać. Następnie pokroić formując pierożki. Gotujemy w wrzącej wodzie , a następnie smażymy na masełku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Aneta41 17.04.2012 18:57
pycha
Barbara55 28.03.2011 15:55
dobre nie tylko dla leniwych
kielcok1 02.03.2011 15:03
jeśli chodzi o leniwe pierogi to jestem zbyt leniwy żeby je zrobić
banditka 23.11.2010 09:37
extra
IlonaAlbertos 25.04.2010 02:06
Jeśli chodzi o leniwe pierogi, to robię je z większą ilością mąki i z ziemniakami.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat