Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
sól szczypta
margaryna 50 g
Farsz:
ser biały 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
cebula 1
sól
pieprz
woda 1 i 1/4 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi

Farsz: Ugotowane ziemniaki rozgniatamy tłuczkiem do rozgniecionych ziemniak ów dodajemy rozdrobniony ser biały i przysmażoną wcześniej cebulkę. Wszystko dobrze mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.

Ciasto: Mąkę przesiewamy i dodajemy sól. Do gorącej wody wrzucamy margarynę i roztapiamy. Gdy się roztopi wlewamy ją do mąki i mieszamy. Zagniatamy ciasto około 5 min. Następnie bierzemy kawałek ciasta rozwałkujemy i wykrawamy szklanką placuszki i nadziewamy farszem. Lepimy pierożki, a gotowe wrzucamy na gotującą osoloną wodę i mieszamy aż wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.12.2013 00:29
bardzo smaczne
Agata3 16.11.2013 19:00
Rewelacyjne pierogi:)
Dorota59 28.10.2013 09:24
bardzo dobre
gusia1000 26.10.2013 00:15
Zawsze są dobre.
Alex_M 13.10.2013 12:07
pyszne pierożki
Barbara777 06.10.2013 20:36
uwielbiam je, mniam:)
karolina1869 05.10.2013 17:18
uwielbiam pierogi
jasiek 01.10.2013 15:03
moje ulubione
6zer
6zer 01.10.2013 14:43
smaczne, tylko szkoda ze długo się lepi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak