Pieróg z nadzieniem mięsno-warzywnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    400 g
  • drożdże

    40 g
  • ciepłe mleko

    3/4 szklanki
  • sól do smaku

  • olej

    1 łyżka
  • Farsz:

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • por

    1 szt
  • pieczarki

    30 dag
  • sól do smaku

  • olej

    3 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieróg z nadzieniem mięsno-warzywnym foto
Mięso pokroić w paseczki,oprószyć solą i pieprzem,lekko podsmażyć na oleju,solą i pieprzem. Dodać pokrojone pieczarki,paprykę i por,przyprawić do smaku przyprawą curry. Dusić kilka minut pod przykryciem. Kiedy warzywa zmiękną odstawić do wystudzenia.
Krok 2 - Pieróg z nadzieniem mięsno-warzywnym foto
Do mąki rozkruszyć drożdże,wlać mleko,olej,osolić i zagnieść ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny.
Ciasto rozwałkować,wycinać dość duże koła (ja przyłożyłam średni talerzyk). Na każdym kole ułożyć porcję farszu,złożyć na pół i skleić pieroga,można pomóc sobie widelcem.
Krok 3 - Pieróg z nadzieniem mięsno-warzywnym foto
Pierogi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ,zachować odstępy między pierogami. Piec 30 minut w temp. 200 stopni.
Krok 4 - Pieróg z nadzieniem mięsno-warzywnym foto
Podawać na ciepło polane sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babajaga1969 02.03.2014 21:35
pyszna propozycja
probofka 07.02.2014 23:11
pyszne pyszne
anusq18 02.01.2014 16:06
trzeba wypróbować musi być pyszne ;)
SylwiaMagdaSabin 04.12.2013 01:26
2 tygodnie temu robiłam taki pieróg, ale nie wyglądał aż tak fajnie.
Czarnula87 03.10.2013 18:32
wygląda smakowicie
Maniek2 03.10.2013 16:41
bardzo apetyczne
aisza1 03.10.2013 14:38
takie nadzienie to lubie
everay 03.10.2013 14:32
świetny pomysł:))
Ewa 03.10.2013 14:29
Pyszności :) .
Patriszja 03.10.2013 14:09
pysznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat