Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka
400 g -
drożdże
40 g -
mleko ciepłe
3/4 szklanki -
sól do smaku
-
olej
1 łyżka -
Farsz:
-
filet z kurczaka
1 szt -
papryka czerwona
1 szt -
papryka żółta
1 szt -
por
1 szt -
pieczarki
30 dag -
sól do smaku
-
olej
3 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Ciasto rozwałkować,wycinać dość duże koła (ja przyłożyłam średni talerzyk). Na każdym kole ułożyć porcję farszu,złożyć na pół i skleić pieroga,można pomóc sobie widelcem.
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)