Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowy pudding chia z bakaliami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 250 ml
szałwia hiszpańska (nasiona) 4 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 łyżeczki
miód płynny 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
jagody goji 1 łyżka
wiórki kokosowe 2 łyżki
migdały siekane 1 łyżka
morele suszone 4 sztuki
żurawina suszona garść

Porada

Nasiona szałwii hiszpańskiej są nazywane nasionami chia, można je kupić w sklepie ze zdrową żywnością lub w internecie

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowy pudding chia z bakaliami

Nasiona zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na ok. 3-4 godziny. Po tym czasie dodajemy przyprawę do piernika, miód i bakalie (morele uprzednio kroimy w kostkę). Dokładnie mieszamy i dzielimy na porcje. Ozdabiamy wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak