Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe muffinki z orzechami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 3/4 szk
cukier 0,5 szk
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1/4 kostki
mleko 1/3 szk
orzechy laskowe 70 g
czekolada gorzka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe muffinki z orzechami

Orzechy posiekać, odłożyć 2 łyżki. Resztę orzechów rozdrobnić blenderem. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jajka ubić wraz z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszać wraz z proszkiem do pieczenia, kakao oraz orzechami. Stopniowo dodawać składniki suche, na przemian z mlekiem i margaryną. Na koniec dodać orzechy i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do foremek na muffinki. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni, ostudzić. Czekoladę rozpuścić i udekorować nią muffinki. Na koniec posypać orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.03.2014 22:07
na pewno pyszne były
fotoviderek 01.03.2014 08:37
Świetne połączenie smaków :)
Rafał10 28.02.2014 18:01
pyszności , super widok
adelajda 28.02.2014 16:54
wyglądają super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak