Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe babeczki z czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier puder 3/4 szklanki
mleko 1 szklanka
jaja 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
kakao 4 łyżki
czekoladowe pastylki 1 szklanka
olej 5 łyżek
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe babeczki z czekoladą

Jajka ubijamy z olejem i dodajemy mleko dobrze mieszając. Do drugiej miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do piernika. Suche składniki mieszamy i zalewamy je ubitymi z olejem i mlekiem jajkami. Mieszamy wszystko na gęstą, jednolitą masę. Wsypujemy czekoladowe pastylki i lekko mieszamy. Ciastem napełniamy papilotki (można je jeszcze posypać kilkoma pastylkami) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy ok 20 - 30 minut. Powinny ładnie zbrązowieć i dobrze wyrosnąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 08.03.2014 16:14
Smaczne takie babeczki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak